Vanaf €45,- gratis verzending Snelle levering
De Officiële Webshop voor Consumenten
30dagen retourgarantie Veilige betaling
Background Image
img
image

Riedel glazen

Claus Riedel was de eerste persoon die bij het ontwerpen van een wijnglas rekening hield met het karakter van een druivensoort. Hij verdiepte zich in de samenhang tussen de unieke eigenschappen van een druif en hoe hij deze het beste tot uiting kon laten komen door het ontwikkelen van speciale glazen. Samen met zijn zoon Georg ontwikkelde hij een groot aantal van dit soort glazen en worden de unieke eigenschappen van deze glazen dagelijks door miljoenen wijnliefhebbers ervaren. Riedel glazen worden met recht gezien als dé referentie voor de echte wijnliefhebber.

img

De Productie

Alle mondgeblazen glazen van Riedel worden al ruim 250 jaar in Kufstein (Oostenrijk) geproduceerd. Door de inzet van circa 150 man rollen er dagelijks 2000 wijnglazen en enkele honderden karaffen van de band. De glazen worden van het beste kristal gemaakt, allen mondgeblazen door de beste glasblazers. Van sommige modellen is er slechts één persoon die de producten kan produceren, uniek dus!

image

Het wijnglas met haar filosofie

De traditionele bedrijfsfilosofie is, dat de inhoud de vorm van het glas moet bepalen. Het ontwerp van het glas moet ondergeschikt zijn aan de drank met haar eigenschappen. De wijn en wijn-technische drinkcriteria, bepalen dus de fysiologische aspecten van het vormen van het glas.

img

image

Voor de echte wijnliefhebber

Een wezenlijk kwaliteitskenmerk is het dunne glas met een hoge stabiliteit. Hoe dikker een wijnglas, des te sterker is ook de invloed van de glastemperatuur op de wijn. Is het wijnglas dun, dan zal de aanbevolen en geschonken temperatuur van elke wijn direct worden ervaren. Riedel produceert uitsluitend kleurloze wijnglazen - meestal van 24% loodkristal - omdat dit de enige manier is waarop wijn haar kleur, helderheid en consistentie perfect laat beoordelen. De grootte, vorm en doorsnede van de mondrand zijn precies op de geur-ontwikkeling afgestemd, en is zo een essentieel onderdeel om optimaal van een wijn te genieten. De neus moet voor elke druivensoort anders worden gepositioneerd. Ten slotte is de diameter van de mondrand ook bepalend voor de positie van het hoofd tijdens het drinken en eveneens neemt de tong bij elke houding een andere positie in.

image

Beïnvloeding door het glas

De tong kan verschillende smaken onderscheiden.
Punt van de tong - zoet
Aan de zijkanten voor - zout
Middenachter aan de zijkanten - zuur
Achterzijde - bitter

Ook de inhoudsmaat van het glas is van invloed op vooral de geur, in vakterm “Bouquet” genoemd. Eenvoudige wijn en wijn met een broos bouquet, doen het in een glas met kleine kelk beter omdat anders de geur als het ware in het niets oplost. Complexe rijke wijnen geven een explosie van geuren waarmee zij het in een glas met veel volume, veel beter doen.

image

250 jaar ervaring

Riedel is de belangrijkste producent van kwaliteitswijnglaswerk ter wereld, maar nog steeds een familiebedrijf, nu onder leiding van vader Georg en zoon Maximilian Riedel. Die fabriek in Kufstein, Die Tiroler Glashütte, bestaat sinds 1956 en is gestart door Walter Riedel, opa van Georg, met geleend geld van de familie Swarovski. De Riedels hadden hun fabrieken in Bohemen, waar ze al sinds 1756 in de glasproductie zaten, gedwongen moeten opgeven: deze werden na de Tweede Wereldoorlog onteigend door het communistische bewind van Tjsecho-Slowakije. Het was de zoon van Walter, Claus-Josef, die de focus van Riedel op wijnglazen legde, iets dat sterk is uitgebouwd door Georg en nu Maximilian.

Impressie Riedel

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image

Riedel collectie

Op zoek naar een specifiek glas of collectie van Riedel?

Als officële dealer van Riedel kunnen wij u elk glas of collectie van Riedel aanbieden.
Staat uw product niet bij de bovenstaande collecties neemt u dan contact op met onze klantenservice, wij helpen u graag aan het juiste glas.

info@homebyasa.nl +31 (0) 162 46 75 45