Vanaf €45,- gratis verzending Snelle levering
De Officiële Webshop voor Consumenten
30dagen retourgarantie Veilige betaling

ADVIES

Showroom

Uiteraard ben je ook van harte welkom om de home by ASA producten “live” te komen bewonderen en te komen kopen. Dit kan in onze brandstore in Oosterhout (NB). Ook adviseren we u graag met het uitzoeken van complete serviezen.

PERSOONLIJK ADVIES

Bel met ons: +31 (0)162 46 75 45
Mail met ons: info@homebyasa.nl
Chat met ons: rechts onder

Screenshot
image

PORSELEIN

Porselein is een veelvoorkomend serviesmateriaal. Om porselein te produceren worden de mineralen veldspaat en kwarts vermengd met een witte kleisoort, 'kaolien'. Daarna wordt het op hoge temperatuur gebakken, met hard en doorschijnend porselein als resultaat. Over het algemeen is porselein fijner dan aardewerk. Het is dankzij kaolien ook niet poreus en bestendig tegen stoten.

home by ASA Producten van Porselein:
À La Plage, À La Maison, Oco, 250c Plus, Cucina, Insalata, Apero Tapas, Vongole, Pollo, Moa, Chava, Caffè Al Bar, Multicup & Spoon

image

(FINE) BONE CHINA

Bone china, of 'beenderporselein' is een porseleinsoort van hoge kwaliteit dat volgens een speciaal procedé gemaakt wordt. De grondstoffen voor porselein worden namelijk vermengd met 40 tot 50% as van beenderen (calciumfosfaat). Hierdoor ontstaat het sterkste porselein dat er is en krijgt het een specifieke ivoorkleurig (geelachtig wit) uiterlijk. Bone china is lichter en heeft een hogere mate van stevigheid dan regulier porselein.

home by ASA Producten van (Fine) Bone China:
à Table, Colour It, Coppa, à Table Ligne Noir

image

AARDEWERK

Aardewerk (soms aangeduid als 'keramiek') is al omstreeks 8.000 voor Christus ontstaan door de uitvinding van pottenbakken in China. Het materiaal wordt al duizenden jaren gebruikt voor het vervaardigen van servies. Door de uitvinding van glazuur kan hedendaags aardewerk een sterker en minder poreus materiaal vormen dan vroeger. Hierdoor is het ook geschikt om gebruikt te worden voor vloeistoffen. Aardewerk is doorgaans iets zwaarder en dikker dan porselein, maar heeft een zachte, natuurlijke uitstraling.

home by ASA Producten van Aardewerk:
Grande Originale, Quadrate, Memo, Trattoria, Classic/-Crazy Mugs, Vazen

image

STONEWARE

Stoneware is een specifiek type aardewerk. Het wordt gemaakt van een kleisoort met een fijne korrel waardoor er geen lucht bij kan. Hierdoor is stoneware sterker dan doorsnee aardewerk en chipt het minder makkelijk.

home by ASA Producten van Stoneware:
Cuba Manual, Vazen